Roos Meijer

Zangeres

In de Oosterkerk:

Biografie

Roos Meijer is een 23 jarige muzikante uit Den Haag, studerend aan het Conservatorium van Amsterdam. Nadat ze ruim vijf maanden had doorgebracht in vluchtelingenkampen in Griekenland, zocht ze naar een manier om haar ervaring te verwerken en met de rest van de wereld te kunnen delen. Ze besloot de verhalen die de mensen haar vertelden om te toveren tot muziek. Vijf nummers vormen de EP ‘Maktub’ (‘geschreven’ in het Arabisch), die 8 Mei 2018 gereleased zal worden. Met inspiraties als Selda en Fairuz, maar ook Bon Iver, kan je een bijzondere mix van Westerse en Oosterse popmuziek verwachten, die je meeneemt in de belevingswereld van een vluchteling.


Alle opbrengsten van de EP zullen worden gedoneerd aan Sounds of Change: een organisatie die hulpverleners, docenten en vrijwilligers in en rondom conflictgebieden opleidt om muzieklessen te geven aan kinderen in vluchtelingenkampen.


Het doel van de EP is bewustzijn verspreiden over de huidige vluchtelingensituatie, die de aandacht van de media lijkt te zijn verloren. Ook hoopt Roos mensen te kunnen inspireren tot vrijwilligerswerk of politiek activisme. Roos Meijer: ‘In het nieuws wordt alleen gepraat over getallen, over een crisis, over een probleem. Maar uiteindelijk gaat het wel over individuen, over mensen. En in mijn ogen moeten we liefde voor de mensheid met z’n allen meer stimuleren, in deze tijden van angst en haat.’