Sonates van Biber live vanuit de Oosterkerk

Deze maand spelen Franc Polman (viool) en Henk Verhoef (orgel / klavecimbel) vanaf 11 mei iedere werkdag om 17:00 uur, één van de zogenaamde Mysterie- of Rozenkrans-sonates van Heinrich von Biber (1644-1704). Helaas kan hier geen publiek bij zijn, daarom worden de sonates live uitgezonden. De sonates zijn tussen de 5 en 8 minuten lang, dus je moet echt op tijd achter de computer zitten!

De eerste week worden de vijf sonates die de ‘blijde geheimen’ als onderwerp hebben gespeeld. De tweede week de vijf ‘droevige geheimen’ en de laatste week van de maand de vijf ‘glorievolle geheimen’. Op zondag 31 mei zal Franc Polman de Passacaglia voor viool solo spelen, die de serie composities afsluit.

De livestream en meer informatie over de sonates kan je hier vinden: https://www.oosterkerk-amsterdam.nl/livestream