Open brief: de toekomst van de Oosterkerk

Graag maken we u attent op de open brief die mede namens de Stichting Oosterkerk aan wethouder Meliani is gestuurd. Reden voor de brief zijn zorgen vanuit de buurt over de toekomst van de Oosterkerk. Het voornemen van de Gemeente Amsterdam, eigenaar van het gebouw, is om de Oosterkerk te verkopen. De huidige toekomstplannen omvatten dure, ingrijpende aanpassingen aan het interieur van de monumentale Oosterkerk (1671) en het voortbestaan van de huidige buurtactiviteiten waaronder de laagdrempelige concertreeks lijkt onder de nieuwe eigenaar en gebruikers niet gegarandeerd. Wij hopen dat de wethouder inziet dat de buurt betrokken moet worden in de besluitvorming over de toekomst van het gebouw en vinden het daarom belangrijk om u als concert-, expositiebezoeker, buurtbewoner en/of op een andere manier in de Oosterkerk geïnteresseerde, met deze brief te informeren over de huidige gang van zaken.

De open brief is hier te lezen: Open-brief-aan-wethouder-Meliani-21-01-07.pdf

Stichting Oosterkerk

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

75 Reacties

 • Paul Ekkers

  1/11/2022

  Ik ben het van harte eens met jullie Open Brief. Blijf concerten geven, geef exposities ruimte, en vooral: de buurtbewoner heeft rechten.

  • Marijke Oomen

   1/11/2022

   De Oosterkerk heeft al volddoende bestemming met muziek en Kunst,voor de buurt belangrijk en zelfs voor mensen uit andere delen uit de stad.

 • Indy de Keijzer

  1/11/2022

  Mensen beseffen niet wat voor een belangrijke bijdrage deze kerk voor de buurt is
  Zeker voor buurt activiteiten is de Ooster kerk een belangrijk samenkomst punt
  Laat ons toch genieten van dit rustpunt.

 • Fons Heijnsbroek

  1/11/2022

  De Oosterkerk is voor de buurt zo’n kostbare plek. Voor concerten, buurtfeesten of buurtbijeenkomsten. Hij ligt ook in het hart van de buurt.
  Ook zou het heel spijtig zijn als het interieur van de kerk verbouwd en veranderd gaat worden. Dat is toch onze historie die daar in zit!? Blijf daar van af.

  • Maartje Rasker

   1/12/2022

   Het is een nieuwe mode om historisch extreem belangrijk erfgoed te grabbel te gooien aan commerciële exploiteurs. Gemeente Amsterdam, stop hieraan mee te doen!! De kas is maar één keer gevuld, maar het erfgoed krijgt u nooit meer terug. Rillingen over mijn lijf bij t idee dat er dan voortaan ook in de Oosterkerk rolkoffer-“bewoners” komen te zitten. NEE!!!!!!!!!!

 • José Stolp

  1/11/2022

  Ik ben het eens met de brief. De Oosterkerk heeft een hele belangrijke functie voor de buurt die niet verloren mag gaan.

 • Francy Groeneveld

  1/11/2022

  Wanneer beseffen bestuurders eens dat besluitvorming niet van bovenaf moet komen
  en zeker in het geval van onze Oosterkerk waar een grote diversiteit aan publiek kan genieten van cultuur en andere manieren van samenkomen. Overleg met de buurt en besef hoe belangrijk deze samenkomst activiteiten zijn is juist in deze dagen zeer belangrijk!
  VERBINDEN toch het nieuwe Credo!

 • betty nijmeijer

  1/11/2022

  Kan Stadsherstel de kerk niet kopen en daarmee de huidige bestemming veilig stellen?

 • Annigje Winkel

  1/11/2022

  Ik steun dit initiatief!!!
  Bedankt voor de moeite.

 • Coby Uhlenbusch

  1/11/2022

  Regelmatig geexposeerd in deze prachtige ruimte!

 • Ankie

  1/11/2022

  Helemaal mee eens❤️Oosterkerk =voor buurtbewoners !

 • Cynthia

  1/11/2022

  Ik ondersteun de brief van Stichting de Oosterkerk en de beheerders van de Oosterkerk. Jarenlang waren zij de poortwachters van de Oosterkerk.

 • Mirjam Eikelboom

  1/11/2022

  Deze kerk hoort echt bij de buurt en moet toegankelijk blijven voor buurtbewoners = om ons thuis te voelen en elkaar te ontmoeten!!

 • Rodmer de Lange

  1/11/2022

  Voor behoud van de kerk als vrije ruimte voor de buurtebewoners!

 • Charlotte Heine

  1/11/2022

  Laat het een multiculturele actieve open plek voor de buurt blijven!

 • Joke Verschoor

  1/11/2022

  De brief ondersteun ik van harte!

 • Lucie Rutten

  1/11/2022

  Niet alleen buurtbewoners komen naar de gevarieerde activiteiten, maar zeker ook bewoners van andere Amsterdamse stadsdelen én bewoners uit de om omgeving van Amsterdam.

 • Keimpe J. de Jong

  1/11/2022

  Geef stichting Oosterkerk de macht en middelen, om een volwaardige partner te kunnen zijn van City kerk.

 • Pien van Niekerk

  1/11/2022

  Ik ondersteun de brief.

  • D. vdHeide

   1/11/2022

   De Oosterkerk is een monument, zowel van buiten als van binnen en het interieur mag niet op dezelfde manier verpest worden zoals dat in de Gerardus Majellakerk is gebeurd!
   De buurtfunctie is heel belangrijk, de concerten zijn enorm populair in onze buurt, het zit altijd helemaal vol en de muziek is prachtig!

 • Paul Spoek

  1/11/2022

  Van harte onderschrijf ik de Open Brief van Stchting Oosterkerk.
  Het gebouw is al een multifunctioneel trefpunt voor de ruime omgeving met Nieuwjaarsconcert en -receptie tot exposities, theater, herdenking, overleg en heel veel muziek van jonge talenten.

 • Lily

  1/11/2022

  Ik ondersteun de brief

 • Gerda Spruit

  1/11/2022

  Blijf potverdorie van onze Oosterkerk af !
  Betrokken buurtbewoner, oud bestuurslid St. Oosterkerk.

 • Filip Brian

  1/11/2022

  Ik ondersteun de brief van harte!
  Zeer regelmatig bezoek ik de concerten in de Oosterkerk, en niet alleen de hoge kwaliteit als ook de warme belangstelling van de bezoekers maken het tot de Parel van de Eilanden. De Stichting Oosterkerk verdient een pluim voor zoveel jaren kwaliteit en inzet van de vrijwilligers. In een buurt die momenteel zo erg aan verandering onderhevig is, zou de Oosterkerk het middelpunt moeten zijn en blijven voor de buurt, voor de Amsterdammer, voor de stad. er is n.b. al genoeg naar de gallemiezen gegaan.
  ” Zorg voor onze stad en voor elkaar “

 • Peter Bree

  1/12/2022

  Behoud dit monument in z’n huidige vorm en laat er regelmatig ruimte voor muziek en exposities blijven.

 • Marrie van der Leden

  1/12/2022

  Het is ongehoord dat de Stichting Oosterkerk, die de Oosterkerk zo lang al zo’n goede functie heeft kunnen geven, gericht op alle mensen uit de buurt, geen enkele stem krijgt bij de beslissingen over de bestemming van de belangrijke plaats van de Oosterkerk in onze buurt.

 • Mw. M. Groen

  1/12/2022

  Stichting Oosterkerk is bijzonder waardevol door de laagdrempelige prachtige concerten die zij organiseert. De kerk heeft een belangrijke functie voor de wijk, de mensen en de stad. Zij moeten een gelijkwaardige stem krijgen in de plannen is mijn mening.

 • Fenny Kattouw Brinkman

  1/12/2022

  Ik ondersteun de brief omdat de inzet van Stichting Oosterkerk nu al 35 jaar van wezenlijk belang is voor de bewoners van de oostelijke eilanden en niet voor hen alleen.

 • ria massop

  1/12/2022

  ik zong al in de oosterkerk toen ik 10 jaar was en nu repeteren we hier met mijn koor.
  de functie van de kerk moet voor ons behouden blijven, van grote waarde voor de cultuur en de buurt.

 • Irene Hertel

  1/12/2022

  Ik betreur dit conflict , was de Oosterkerk al jaren een baken op de eilanden van stilte en schoonheid en vreugde tijdens de prachtige concerten, waar ook minder rijken mochten komen luisteren. Ik zal willen, dat de goede beheerders van deze bijzondere plek zo door mogen gaan.
  En trouwens: wat is de prijs van stilte, schoonheid en vreugde ?

 • Hans van Vliet

  1/12/2022

  De OOSTERKERK is een groot sociaal en cultureel initiatief en is daarom belangrijk voor de buurt, voor Amsterdam en voor niet Amsterdammers. Dit monument moet in de huidige vorm en functie blijven voortbestaan.

 • Dorka Tihanyi

  1/12/2022

  Ik ondersteun jullie

 • Trudy Stevenson

  1/12/2022

  Van harte steun ik de bezwaren van de Stichting Oosterkerk over het beheer van de kerk die genoemd worden in de brief aan wethouder Meliani.
  Laat het beheer van de kerk bij de Stichting Oosterkerk!

 • Roland Wroten

  1/12/2022

  Please ensure the alderman gravely considers the matter of the Oosterkerk’s connection to its religious significance and connection with its current neighborhood.

 • Roland Wroten

  1/12/2022

  Please ensure the alderman gravely considers the matter of the Oosterkerk’s connection to its historical religious significance and connection with its current neighborhood.

 • Thelma Neleman

  1/12/2022

  Wat een goede brief! Heel duidelijk. Ik ben voor een STERKE rechtspositie van de buurt in het overleg met de andere partijen over de toekomst van de Oosterkerk. Schandalig zoals dit nu wordt voorgesteld. Ik geniet altijd enorm van de concerten. Deze zijn ook een goede oefening voor conservatoriumstudenten.
  Meerdere jaren geleden is er ook sprake geweest van ongeveer dezelfde situatie. Toen wou Stadsherstel ook de Oosterkerk kopen. Er werd een inspraakavond met de buurt gehouden. Deze kon kiezen over voorgestelde toekomstige bestemmingen. Alleen was de Citykerk er toen nog niet bij met hun achterbakse gedrag… De koop is toen niet doorgegaan.
  Als er op de nu voorgestelde basis een beslissing moet worden genomen, maakt de buurt geen kans. Dus: gemeente, zorg dat de buurt uiteindelijk het laatste woord krijgt!

 • Jose Aerts

  1/12/2022

  De Oosterkerk is het kloppend hart van onze wijk met n prachtig programma van kunst en cultuur. Kunnen wij met U in gesprek om de kerk hiervoor te behouden en te onderzoeken wat wij als gebruikers kunnen bijdrage om deze parel te behouden.

 • Martina Prins

  1/12/2022

  Stop erfgoed te verkwanselen!!!

 • R.Luyendijk

  1/12/2022

  Geachte Wethouder,
  Van harte sluit ik mij aan bij deze brief inzake de toekomst van de Oosterkerk.
  Het is een van de markantste gebouwen van Amsterdam dat een belangrijke
  functie vervult o.a. in de buurt, maar zeker in heel Amsterdam.
  Zelf heb ik diverse malen mogen exposeren en ook genoten van c0ncerten.
  Met klem dring ik er dus op aan onze kerk te behouden !
  Met vriendelijke groet, mevrouw Renée Luyendijk

 • Jan Roseboom

  1/12/2022

  Ik ondersteun de wens om de Oosterkerk voor 100 procent open te houden voor buurtactiviteiten.

 • Lineke Marseille

  1/12/2022

  Zeer eens met de open brief. Hoe kan een mediator die een vastgelopen proces moet vlot trekken bepalen dat de Stg Oosterkerk noch de buurt gesprekspartners kunnen zijn (omdat ze geen huurder zullen worden)? Wat voor mediation is dat? En de waarom-vraag: inderdaad – wat wil de stad (het college, de raad) nu eigenlijk? Eerst sociaal-cultureel vastgoed vermarkten, en dan weer via een andere geldstroom moeten uitpakken om de ontstane schraalheid op te vangen. Typisch Amsterdams beleid? Beetje wel he: eerst opbouwen, dan weer afbreken, en dan moeizaam op zoek naar nieuwe balans. Zelfs vlakbij de Stopera kan het zomaar mis gaan. Dat mag niet gebeuren! Actie richting gemeenteraad (zowel nu direct, als straks na de verkiezingen!) is nodig! De raad (namens ons burgers) is de baas.

 • Anne Marie Hoogland

  1/12/2022

  Laat de muziek klinken in de wijken. Laat de ruimte bestaan voor de klanken van instrumenten, van stemmen, opdat zij gehoord worden. Hoe meer muziek hoe beter het leven.

 • Aukje Strandstra

  1/12/2022

  L.S.,
  de belangen van de buurt moeten expliciet en aantoonbaar gewaarborgd zijn en blijven!
  Te belangrijk om alle energie die hierin is gestoken nu weg te laten vloeien, voor ook deze kwetsbare buurt.

 • Sietske de Jong

  1/12/2022

  Ik ondersteun de open brief volledig.
  De georganiseerde concerten zijn zeer nodig, zeker voor deze buurt en voor de conservatoriumleerlingen.

 • Mortagne

  1/12/2022

  Ik ben het volkomen eens met de brief. De Oosterkerk moet blijven functioneren als voorheen, muziek cultuur ontmoetingsplaats.

 • MARILYN ACKER

  1/12/2022

  Wij komen graag naar concerten, dus steunen de Stichting en haar wensen.

 • Joris Vermeulen

  1/12/2022

  De Oosterkerk is een prachtige, historisch én cultureel belangrijke plek voor heel Amsterdam. Er zijn nu al veel te weinig kleinere podia met een interessante programmering in Amsterdam, behoud deze functie van de Oosterkerk!

 • Ton Veltkamp

  1/13/2022

  Ik ondersteun de brief van harte, ook de opmerking dat het zeer merkwaardig is dat in deze buurt en in deze tijd een kerkgenootschap subsidie zou kunnen ontvangen. Wat in vele jaren door de buurt is opgebouwd, met zo veel vrijwilligers, wordt door verkeerde ambities met een pennenstreek volledig teniet gedaan.

 • Edward Geluk

  1/13/2022

  De Oosterkerk is de Parel van de buurt, cultureel en sociaal, onze Huiskamer, waar we goed voor moeten zorgen en trots op blijven, groots erfgoed, hoog boven onze wijk uittorend, dit alles is niet in geld uit te drukken.

 • Nora

  1/13/2022

  Ik ben het volkomen eens met de brief.
  Deze bijzondere plek moet behouden blijven voor de buurt

 • Isolde de Waal

  1/13/2022

  Ik sta geheel achter de inhoud van de brief. De Stichting Oosterkerk heeft al die jaren heel goed en constructief werk verricht waar wij als buurtbewoners heel blij mee zijn en van genieten. Dit willen we graag zo houden. Het gaat niet aan de buurtbewoners, die de eerst belanghebbenden zijn, zo te ‘dissen’.

 • herbert tjoeng

  1/13/2022

  is oke

 • Orfa Hin

  1/13/2022

  Als bewoner van de buurt vind ik de Oosterkerk zeer belangrijk. Ik bezoek ook regelmatig de gratis concerten op zondag. De kerk moet behouden blijven voor de buurt. Ze heeft een belangrijke buurtfunctie.

 • A.L. van den Berg

  1/13/2022

  Antonie van den Berg
  Hoogte Kadijk 43A
  1018BE Amsterdam

 • Mieke van den Berg

  1/13/2022

  Jammer dat de Stichting Oosterkerk, die in de kerk al jaren activiteiten voor de buurt organiseert, nu buiten spel gezet wordt. Daarom ondersteun ik de brief.

 • marinus van beekhoven

  1/13/2022

  De Oosterkerk is van groot belang voor culturele evenementen cq concerten in de buurt!
  Laat dit niet verloren gaan!

 • Jo Janssen

  1/14/2022

  het is belangrijk dat de buurt een laagdrempelig en multifunctioneel centrum als de Oosterkerk behoud. er zijn al weinig voorzieningen in de buurt. Bovendien dient het monumentale karakter van de Oosterkerk beschermd te worden, en dat kan alleen als de Oosterkerk geen onderwerp wordt van commerciële uitbating. ik ga er van uit dat het huidige stadsbestuur kiest voor cultureel erfgoed en buurtbelangen (die hier samenvallen) en niet voor opportunisch, kortstondig gewin.,

 • Fikki juliana

  1/14/2022

  Ik juliana vind dat de oosterkerk moert blijven dienst doen in de form zoals ze het nu ook doen te gek voor de omgeving

 • D.Karman

  1/15/2022

  Het zou een groot verlies zijn als buurtbewoners en andere Amsterdammers met een kleine beurs niet meer in staat zijn om bijv. de gratis middag concerten bij te wonen !

 • G.Dumbar

  1/16/2022

  Ik ondersteun de brief: de Oosterkerk heeft een goede functie!
  Bovendien moet zo n monument in orginele staat blijven!

 • V. Bonnet

  1/16/2022

  Ik ondersteun de brief.

 • Paul van Deursen

  1/17/2022

  Oud-bewoner van Wittenburg.
  Heb vroeger concerten bijgewoond en tentoonstellingen bezocht en was van plan dit weer te gaan doen. Had me onlangs voor de nieuwsbrief ingeschreven.
  Ben het volkomen met jullie eens.
  Heb gekeken naar Youtube filmpjes van Citykerk en werd daar niet vrolijk van.
  Ga door!

 • Raphaela Danksagmuller

  1/17/2022

  De Stichting Oosterkerk werkt al jarenlang intensief samen met het Conservatorium van Amsterdam. De kerk is een zeer belangrijk podium voor de studenten van het conservatorium.
  Het is van groot belang zowel voor de buurtbewoners als ook voor de studenten van het conservatorium dat de samenwerking met Stichting Oosterkerk voort kan blijven bestaan.

 • Pieter van Dam

  1/18/2022

  Groot respect voor alles wat in de afgelopen 35 jaar is bereikt! Vreselijk, dat daar zo over heen wordt gewalst met alle goede bedoelingen.

  Waarom weer een burgerinitiatief om zeep helpen?

 • Crince Le Roy

  1/21/2022

  Josephine

 • Bert 't Hart

  1/26/2022

  Er zijn steeds minder plekken om concerten , exposities en dergelijke te geven . De Oosterkerk is een prachtig monument voor alle bewoners van Amsterdam , die graag naar prachtige concerten en evenementen gaan. Het zou een enorm verlies zijn als de Oosterkerk geen concertlocatie meer is zoals dat nu het geval is.

 • S. Leefers

  1/31/2022

  Behoud van interieur, en van de functie voor de buurt, lijken mij essentieel.

 • Erie Schooneveldt-Kramer

  1/31/2022

  1.Historisch erfgoed moet bewaard blijven
  2. De functie van de Oosterkerk zoals die nu is, is belangrijk voor de buurt. Houd dat zo.

 • Cynthia

  2/9/2022

  Beste buurtbewoners,

  Deze buurt de Oostelijke Eilanden staat bekend om actievoeren voor behoud van elementen die kernwaarden heeft voor de buurtbewoners. De muziekconcerten zijn een onderdeel van de Oosterkerk. Men is al jaren aan het zoeken naar zinvolle behoud van de Oosterkerk voor de buurtbewoners. We zijn daarin vaak de jongere doelgroepen uit het oog verloren. Muziek is van levensbelang voor jong- en oud.

  Ik begrijp niet dat wij massaal een afwachtende houding innemen rondom kwestie rondom verkoop en wie medebepalend zijn als mogelijke huurders bij verkoopoverdracht aan het Stadsherstel. Is het mogelijk dat wij een ludieke actievoeren zodat stichting de Oosterkerk als gesprekpartner zijn positie sterker uitdrukt?

  Wie denkt mee of moeten we massaal in de pen klimmen voor de Oosterkerk en stichting de Oosterkerk?

 • Cynthia

  2/9/2022

  https://centrum.notubiz.nl/vergadering/932796/Stadsdeelcommissie%2011-01-2022

  Voor de geïnteresseerden die ontwikkeling rondom de Oosterkerk, stichting Oosterkerk, de Citykerk, stadsherstel en balletorkest wilt volgen.

 • Cynthia

  2/11/2022

  Inmiddels zijn er wederom gesprekken geweest tussen de verschillende partijen rondom verkoopplannen van de Oosterkerk. De oosterkerk staat er nog door de goodwill van de oude buurtbewoners. Als het aan de gemeenten had gelegen was het pand met de grond gelijk gemaakt voor de Stadsvernieuwing. Nu ligt het hele pakket bij de gemeenten die van de dure kosten van onderhoud enzovoort wil afkomen. De buurt speelt een kleine rol in het geheel. De religieuze gemeenschap zal als ik het zo online de vergadering met stadsdeelcommissie, het Eilandenoverleg, de City kerk en betrokkenen gehoord heb dat zij met verkenner Boris van der Ham de overdracht zo klaar als een klontje hebben. Mooie praatjes over schietpartij waar Mohammed Bouchiki dodelijk getroffen werd worden rondgestrooid als een mantra. Mohammed Bouchiki was een jongeman die zijn leven ontnomen werd. Ik was daar op 26 januari 2018 bij aanwezig. Sommige bewoners doen of ze daarbij aanwezig waren. Dat is niet zo. Het is een kwalijke zaak dat dit feit uitgebuit wordt als heilige mantra voor vrouwenwerk of om soort van verbindingslijm te promoten. Het heilige sacrament is dat iederen zijn eigen belangen centraal stelt. Covid heeft bewezen dat rijkdom of de wieg waarin men geboren is, dat covid daar lak aan heeft.
  David beheerder van de Oosterkerk is integer persoon. Zijn moeder heeft jarenlang gewerkt vanuit de Oosterkerk en zich ingezet voor de Oostelijke Eilanden. Muziek is een belangrijke bron die de klassenstrijdt overschrijdt. Wie wil dat religie de wijk overneemt? Wie wilt een conflictsituatie, en dat de langetermijnvisie ondermijnt wordt door geknield op een bed van Violen op de Oosterlijke Eilanden? Ik wil leefbaarheid en dat men vanuit zijn hart en niet van het verdienmodel of baantjesjagers werkt. Echte verbintenis en niet van oorlog en geweld dat onze toekomstgeschiedenis zal overschaduwen. De eilanden en 1018 heeft nederigheid en oprechtheid nodig. Onze kinderen hebben dat nodig. Ik heb dat nodig en ik denk in een wereld dat steeds meer polariseert hebben wij dat nodig.

  Laten wij beginnen om de waarheid centraal te stellen en de macht te ontdoen van zijn maskers.

 • Cynthia Doorstam

  2/11/2022

  Als laatste toevoeging. Iedereen is vrij om zijn of haar godsdienst uit te kunnen oefenen, maar kerk en staat is de barrière die wij in een vrij land opgeworpen hebben. Laat iedereen vrij bewegen, maar laat de staat als vrijheidsideaal iedereen zijn of haar belangen behartigen om neutraal tussen alle belangen te kunnen staan.

 • M. Muntendam

  2/19/2022

  De Oosterkerk moet in zijn huidige vorm=uniciteit blijven bestaan! Héél belangrijk voor de buurt! Bovendien weten ook mensen van heinde en verre de mooie activiteiten in deze mooie kerk te vinden.

 • Nicoline Maarschalk Meijer

  2/21/2022

  Ik ondersteun de brief omdat je het koud krijgt van de liefdeloosheid waarmee stadsbestuur met historisch erfgoed omgaat.
  Het moet klaar zijn met de uitverkoop van alles wat mooi en authentiek is in Amsterdam. Het is onbeschaamd en schadelijk wat hier gebeurt. Nieuwe politiek! De wijken respecteren! Ik merk er niks van. Met wat slechte smoezen en drogredenen wordt de hele stad verpatst door ongeïnteresseerde baantjesjagers die Amsterdam als een tussenstop zien op weg naar hun echte carrière in Den Haag. Lekker de boel omploegen want ‘verandermanagement’ is een vrijkaart om deel te nemen aan een Rutte-kabinet. Niets heel laten. Op de schop willen ze alles. Maar de oer-antieke Oosterkerk die zo’n belangrijke rol speelt in de buurt en in Amsterdam daar moeten ze vanaf blijven!
  Nicoline Maarschalk Meijer

 • Cynthia

  3/30/2022

  https://www.oosterkerk-amsterdam.nl/event/afscheidsceremonie-en-receptie/

  Beste vanavond is het afscheidceremonie van 38 jaar Stichting Oosterkerk. Met stijl sluiten zij deze periode af.

  Op woensdag 30 maart: tijdstip 20.00 treden ze op met gongs.

  Het zou fijn zijn om hen te ondersteunen voor hun jarenlange inzet voor laagdrempelige muziek voor de ziel van de buurt en de stad.

  De wereld verandert en de tijdgeest ook in de buurt en stad. Dichtbij werd afstand. Nabijheid werd een verdienmodel voor sociale hulpverlening. Saamhorigheid werd individualiteit. Geld overtroefde de bezieling van waardevolle vrijwilligers en betaalde krachten. Een eerlijk hart wordt niet meer gewaardeerd en op prijs gesteld. Mooie praatjes hebben de gaten opgevuld van een neerwaartse spiraal van verdraagzaamheid. De muzieknoot, drijft weg tussen het gekrakeel van wie het hardste op de schenen kan trappen en de muziek van macht danst op 1018